IBERICO
KWALITEIT PRIMEERT!
Good Meat kiest bewust om samen te werken met gerenomeerde kwekers. Enkel op die manier kan constante kwaliteit gegarandeerd worden. Naast een rijke keuze aan vers varkensvlees biedt Good Meat delicatessen van het raszuivere ras Iberico.
een spaanse delicatesse
De herkomst van het raszuivere Ibérico varken ligt in het Zuidwesten van Spanje. De notige & romige smaak komt dankzij hun speciale dieet en de enorme vrijheid waarin ze leven. Uitgestrekte velden met eeuwenoude eikenbomen waar ze naar believen van kunnen eten. Het unieke aan deze varkens is dat ze dit vet opslaan in hun spierweefsel wat voor een echte smaaksensatie zorgt. Extra meegenomen is dat het vlees rijk is aan omega 9 wat goed is voor de gezondheid. Voor de Iberico-selectie hebben wij bewust gekozen om samen te werken met de Familie Blazquez (www.jamonesblazquez.com/es)
Begin 2000 was het Berkshire ras met uitsterven bedreigd. Enkele bevlogen kwekers, Stefaan Lambrecht, van het familiebedrijf Danis uit België, en Kees Schepens, dierenarts en varkens-goeroe uit Nederland, herontdekten het Berkshire varken. Zij kruisten de Berkshire beer met een zeug bestaande uit twee oud-Engelse landrassen. Het resultaat is topvlees! De aparte genetische eigenschappen, de smallere en fijnere spiervezels, in combinatie met een uitgelezen voeder zorgen voor excellent vlees met een uitgesproken smaak en malsheid. Het vlees heeft eveneens een evenwichtig vlees/vet verhouding.
GEZONDE KWEEK EN VEILIGE VOEDING De kweek gebeurt in een “gesloten circuit”, met respect voor milieu en dier. De zeugen brengen het grootste deel van hun leven door in een vrije loopruimte met stro. The Duke of Berkshire® varkens worden diervriendelijk en stressvrij grootgebracht met een vegetarisch meergranenvoeder, rijk aan mineralen en natuurlijke vitaminen. Het uitzonderlijke vlees heeft een hoge pH-waarde die zorgt voor een goede vochtretentie. Dit betekent dat, bij het bakken, het vlees nauwelijks krimpt en er zodoende, bij het versnijden, geen tot weinig sappen vrijkomen.
[ Ontdek The Duke of Berkshire gamma ]
“afkomstig van het zeldzaam Keltisch varkensras”
RASZUIVER
TYPISCHE DONKERBRUINE VACHT
GEK OP EIKELS EN KNOLLEN
VARIATIE VAN  HEERLIJKE
SPAANSE DELICATESSEN
HAM BELLOTA - HAM CEBO - PALETA - CHORIZO - SALAMI BELLOTA - LOMO BELLOTA - LOMO CEBO
[ Ontdek ons gevarieerd aanbod in varkensvlees ]
Good Meat nv/sa, Venecolaan 28, B-9880 Aalter | T +32(0)2 245 46 47 | F +32(0)2 216 82 86 info@goodmeat.be | www.goodmeat.be | BTW-TVA BE0421 252 588
VARKENSVLEES +32(0)2 245 46 47 HOME