Good Meat, specialist in import, selectie, portionering en verkoop van kwaliteitsvlees biedt zijn klanten
een uitgebreid assortiment van (h)eerlijk rundsvlees van hoge kwaliteit. Verpakt als technisch deel,
geportioneerd op maat of individueel verpakt in skin packs.
Ons aanbod gaat eveneens met de 4 seizoenen mee!
Het
verhaal
gaat
meer
dan
10
jaar
terug
met
de
aankoop
van
1
stier
en
20
koeien
uit
Schotland.
Ondertussen
is
dat
aantal
aangedikt
tot
200-tal
runderen
en
worden
ze
dagelijks
met
veel
liefde
en
passie verzorgt door de familie Vanderhaeghe.
Waarom het Aberdeen Angus ras?
De
Aberdeen
Angus
is
geroemd
om
zijn
uitstekende
kwaliteit
door
de
specifieke
vleesmarmering.
Het
vet
in
het
spiervlees
is
de
belangrijkste
drager
van
smaak.
En
dat
proef
je
terug
in
Angus
rundvlees!
Bovendien
heeft
de
kwaliteit
van
het
vet
een
positieve
invloed
op
onze
gezondheid.
De
runderen
worden gevoed met een grote variëteit aan kruiden- en grassoorten.
Van
gras-gevoede
dieren
is
bekend
dat
deze
meer
Omega-3
en
Omega-6
vetzuren
bevatten
dan
dieren
die gemest worden met brok.
Het resultaat is een stuk
vlees met karakter
!
Bij Good Meat heeft u de keuze uit filet Pur, dunne lende, tussenrib,
T-bone steak, côte à l’os en hamburger van het Belfurn Angus ras.
Irish Angus
Het
Angusras
is
bij
oorsprong
een
Schots
ras,
ontstaan
in
de
streek
rond
Aberdeen.
Vandaar
de
naam
Aberdeen
Angus.
Het
ras
wordt
echter
al
meer
dan
150
jaar
ook
in
Ierland
gekweekt.
Dankzij
zijn
uitzonderlijke
kwaliteit
behoort
Angus
met
recht
tot
de
beste
rundveerassen
ter
wereld.
Angus
vlees
is
fijndradig,
mooi
gemarmerd
en
heeft
een
diepe
rode
kleur.
Na
bereiding
blijft
het
vlees
mals
en
sappig.
Het
gitzwarte,
karaktervolle
Angusras
staat
zonder
twijfel
garant
voor
een
bijzondere
smaak!
Hereford Ierland
Het
Herefordras
is
oorspronkelijk
afkomstig
uit
het
zuidwestelijke
deel
van
Engeland
en
is
door
de
eeuwen
heen
uitgegroeid
tot
het
meest
voorkomende
vleesveeras
ter
wereld.
Ons
Herefordvlees
komt
uit
Ierland
waar
de
dieren
het
hele
jaar
buiten
kunnen
grazen.
Dat
vertaalt
zich in hoogwaardig, smaakvol en mals vlees met een lichte marmering.
Belfurn Angus
100% raszuivere Aberdeen Angus rund
gekweekt op eigen hoeve te Veurne
BELFURN ANGUS
IERSE SELECTIE
SCHOTSE SELECTIE
Schotland
staat
sinds
jaar
en
dag
bekend
om
zijn
superieure
kwaliteit
op
het
gebied
van
rundvlees.
Ook
hier
primeert
“selectie
boven
ras”
zodat
enkel
heerlijk,
succulent
vlees
de
selectie haalt.
Het
is
ook
in
Schotland
dat
de
roots
van
het
Aberdeen
Angusras
liggen.
De
Angus
runderen
grazen
er
lange
tijd
op
de
Schotse
Highlands
en
tijdens
het
afmesten
worden
proteïnes
gebruikt
afkomstig
uit
de
Whisky
stokerijen.
Dat maakt de smaak absoluut uniek.
ZUID-AMERIKA SELECTIE
Argentijns
vlees
staat
bekend
om
zijn
uitstekende
smaak
en
vleeskwaliteit.
Het
klimaat
is
er
optimaal
en
de
runderen
kunnen
er
vrij
grazen
op
de
uitgestrekte,
vruchtbare
"pampa's".
De
afwisselende
voeding
vertaalt
zich
in
zeer
kwalitatief
rundvlees
met
een
unieke
en
geliefde
smaak.
Met
meer
dan
200
miljoen
runderen
is
Brazilië
dan
weer
het
land
met
's
werelds
grootste
vleesproductie.
Onze Zuid-Amerikaanse selectie wordt
voornamelijk geïmporteerd vanuit
Argentinië, Brazilië en Uruguay.
Afhankelijk
van
de
streek
worden
er
verschillende
rassen
gekweekt.
In
streken
om
en
bij
de
evenaar
grazen
meer
Indische
rassen,
zoals
Nelore
en
Brahman
en
in
minder
warme
streken
worden
meer
Brits-Franse
rassen
gebruikt.
De
diversiteit
aan
rassen
en
aan
voeding
maakt
het
selectief
aankopen
een
must.
Braziliaans
vlees
staat
voor
malsheid,
een
fijne
vleesstructuur,
een
uitstekende
vlees-vetverhouding
en
bovenal
een
unieke
smaak.
SPAANSE SELECTIE
Rubia
Gallega
is
een
typisch
Spaans
ras
uit
de
streek
Galicië.
De
runderen
leveren
vlees
met
een
fijne
vetdooradering
en
een
bijzondere, geconcentreerde smaak. Dat komt door de specifieke combinatie van ras, levenswijze en ouderdom van de dieren.
De
dieren
zijn
uitstekend
opgewassen
tegen
het
Atlantische
klimaat
en
voeden
zich
het
hele
jaar
door
met
gras.
klaver
en
kruiden.
Het
bezorgt
het
vlees
de
zeer
kruidige,
ietwat
zilte
smaak.
Bovendien
worden
de
runderen
vaak
op
late
leeftijd
geslacht
wat
de
marmering
ten
goede
komt.
Een
ware
smaaksensatie voor liefhebbers!
Good Meat levert enkel de lendes van dit ras.
FRANSE SELECTIE
OUR BEEF SELECTION
Consumenten zijn op zoek naar steeds meer authentieke, smaakvolle producten met een eigen verhaal.
Er wordt niet zomaar meer over rundvlees gesproken maar over diverse rassen. Men kiest voor producten
met meer smaak en superieure kwaliteit.
Holstein-Friesian
Het
zwartbonte
melkras
Holstein-Friesian
levert
niet
alleen
melk
maar
ook
ontzettend
lekker
vlees.
Het
ras
komt
oorspronkelijk
uit
Nederland
maar
is
intussen
het
meest
verspreide
melkras.
De
runderen
worden
op
latere
leeftijd
afgemest
waarna
enkel
de
beste
delen
versneden
worden.
Slechts
een
klein
percentage
komt
voor
selectie
in
aanmerking
en
dat
is
afhankelijk
van
de
vorm
en
het
vetgehalte.
Het
vlees
is
superieur
na
rijping
omdat
dan
de
smaken
nog
intenser
worden.
Het
is
dan
ook
extra
mals
en
sappig.
Een
revelatie
voor vleesliefhebbers en- kenners!
Charolais
-
Het
belangrijkste
vleesras
in
Frankrijk
die
tevens
tot
één
van
de
snelst
groeiende
rassen
behoort.
Ze
zijn
gemakkelijk
te
herkennen
aan
hun
typische
crème-witte
vacht,
kleine
kop
en
breed
voorhoofd.
De
dieren
hebben
in
verhouding
tot
het
beendergestel
veel
vlees
en
maar
weinig
vet.
Het
vlees
is
stevig,
zeer
sappig,
heel
smakelijk
en
gewaardeerd over heel de wereld.
Salers
-
Dit
ras
behoort
tot
één
van
de
meest
karaktervolle
Franse
rassen,
afkomstig
uit
het
Centraal
Massief
(Cantal/Auvergnestreek).
Hun
krullende
vacht
is
mahonie
rood
en
door
de
vele
beweging
naar
het
zoeken
van
natuurlijke
voeding,
hebben
ze
goed
ontwikkelde
spieren.
Dit
geeft
heel
intens
vlees,
vetarm
maar
met
een
volle,
diepe
vleessmaak.
Rijping
van
het
vlees
is
aangewezen
om een nog intensere smaak te bekomen.
Blonde
d’aquitaine
-
Nationaal
en
internationaal
staan
de
runderen
volop
in
de
belangstelling.
En
dat
terwijl
het
een
relatief
jong
ras
is,
dat
pas
sinds
1963
zijn
eigen
stamboek
heeft.
Het
ras
vindt
zijn
oorsprong
in
het
zuidwesten
van
de
Franse
regio
Acquitaine
en
is
ontstaan
door
een
samenvoeging
van
drie
onderrassen:
Blonde
der
Pyreneeën,
de
Garonnaise
des
Gôteaux
en
de
Garonnaise
des
Plaines.
Het
ras
staat
gekend
voor
hun
robuustheid,
hun
goede
moedereigenschappen
en
de
productie
van
hoog
kwalitatief
vlees:
mals,
fijndradig,
smaakvol, mager en cholesterolarm.
GOOD MEAT BRENGT VRAAG & AANBOD BIJ ELKAAR
Good Meat nv/sa, Venecolaan 28, B-9880 Aalter | T +32(0)2 245 46 47 | F +32(0)2 216 82 86
info@goodmeat.be | www.goodmeat.be | BTW-TVA BE0421 252 588