Good Meat, specialist in import, selectie, portionering en verkoop van kwaliteitsvlees biedt zijn klanten een uitgebreid assortiment van (h)eerlijk rundsvlees van hoge kwaliteit. Verpakt als technisch deel, geportioneerd op maat of individueel verpakt in skin packs. Ons aanbod gaat eveneens met de 4 seizoenen mee!
Het verhaal gaat meer dan 10 jaar terug met de aankoop van 1 stier en 20 koeien uit Schotland. Ondertussen is dat aantal aangedikt tot 200-tal runderen en worden ze dagelijks met veel liefde en passie verzorgt door de familie Vanderhaeghe. Waarom het Aberdeen Angus ras? De Aberdeen Angus is geroemd om zijn uitstekende kwaliteit door de specifieke vleesmarmering. Het vet in het spiervlees is de belangrijkste drager van smaak. En dat proef je terug in Angus rundvlees! Bovendien heeft de kwaliteit van het vet een positieve invloed op onze gezondheid. De runderen worden gevoed met een grote variëteit aan kruiden- en grassoorten. Van gras-gevoede dieren is bekend dat deze meer Omega-3 en Omega-6 vetzuren bevatten dan dieren die gemest worden met brok. Het resultaat is een stuk vlees met karakter ! Bij Good Meat heeft u de keuze uit filet Pur, dunne lende, tussenrib, T-bone steak, côte à l’os en hamburger van het Belfurn Angus ras.
Irish Angus Het Angusras is bij oorsprong een Schots ras, ontstaan in de streek rond Aberdeen. Vandaar de naam Aberdeen Angus. Het ras wordt echter al meer dan 150 jaar ook in Ierland gekweekt. Dankzij zijn uitzonderlijke kwaliteit behoort Angus met recht tot de beste rundveerassen ter wereld. Angus vlees is fijndradig, mooi gemarmerd en heeft een diepe rode kleur. Na bereiding blijft het vlees mals en sappig. Het gitzwarte, karaktervolle Angusras staat zonder twijfel garant voor een bijzondere smaak!
Hereford Ierland Het Herefordras is oorspronkelijk afkomstig uit het zuidwestelijke deel van Engeland en is door de eeuwen heen uitgegroeid tot het meest voorkomende vleesveeras ter wereld. Ons Herefordvlees komt uit Ierland waar de dieren het hele jaar buiten kunnen grazen. Dat vertaalt zich in hoogwaardig, smaakvol en mals vlees met een lichte marmering.
Belfurn Angus 100% raszuivere Aberdeen Angus rund gekweekt op eigen hoeve te Veurne
BELFURN ANGUS
IERSE SELECTIE
SCHOTSE SELECTIE
Schotland staat sinds jaar en dag bekend om zijn superieure kwaliteit op het gebied van rundvlees. Ook hier primeert “selectie boven ras” zodat enkel heerlijk, succulent vlees de selectie haalt. Het is ook in Schotland dat de roots van het Aberdeen Angusras liggen. De Angus runderen grazen er lange tijd op de Schotse Highlands en tijdens het afmesten worden proteïnes gebruikt afkomstig uit de Whisky stokerijen. Dat maakt de smaak absoluut uniek.
ZUID-AMERIKA SELECTIE
Argentijns vlees staat bekend om zijn uitstekende smaak en vleeskwaliteit. Het klimaat is er optimaal en de runderen kunnen er vrij grazen op de uitgestrekte, vruchtbare "pampa's". De afwisselende voeding vertaalt zich in zeer kwalitatief rundvlees met een unieke en geliefde smaak. Met meer dan 200 miljoen runderen is Brazilië dan weer het land met 's werelds grootste vleesproductie.
Onze Zuid-Amerikaanse selectie wordt voornamelijk geïmporteerd vanuit Argentinië, Brazilië en Uruguay.
Afhankelijk van de streek worden er verschillende rassen gekweekt. In streken om en bij de evenaar grazen meer Indische rassen, zoals Nelore en Brahman en in minder warme streken worden meer Brits-Franse rassen gebruikt. De diversiteit aan rassen en aan voeding maakt het selectief aankopen een must. Braziliaans vlees staat voor malsheid, een fijne vleesstructuur, een uitstekende vlees-vetverhouding en bovenal een unieke smaak.
Selectie boven  ras!
SPAANSE SELECTIE
Rubia Gallega is een typisch Spaans ras uit de streek Galicië. De runderen leveren vlees met een fijne vetdooradering en een bijzondere, geconcentreerde smaak. Dat komt door de specifieke combinatie van ras, levenswijze en ouderdom van de dieren.
De dieren zijn uitstekend opgewassen tegen het Atlantische klimaat en voeden zich het hele jaar door met gras. klaver en kruiden. Het bezorgt het vlees de zeer kruidige, ietwat zilte smaak. Bovendien worden de runderen vaak op late leeftijd geslacht wat de marmering ten goede komt. Een ware smaaksensatie voor liefhebbers! Good Meat levert enkel de lendes van dit ras.
FRANSE SELECTIE
OUR BEEF SELECTION
Consumenten zijn op zoek naar steeds meer authentieke, smaakvolle producten met een eigen verhaal. Er wordt niet zomaar meer over rundvlees gesproken maar over diverse rassen. Men kiest voor producten met meer smaak en superieure kwaliteit.
Holstein-Friesian Het zwartbonte melkras Holstein-Friesian levert niet alleen melk maar ook ontzettend lekker vlees. Het ras komt oorspronkelijk uit Nederland maar is intussen het meest verspreide melkras. De runderen worden op latere leeftijd afgemest waarna enkel de beste delen versneden worden. Slechts een klein percentage komt voor selectie in aanmerking en dat is afhankelijk van de vorm en het vetgehalte. Het vlees is superieur na rijping omdat dan de smaken nog intenser worden. Het is dan ook extra mals en sappig. Een revelatie voor vleesliefhebbers en- kenners!
from all over the world
Charolais - Het belangrijkste vleesras in Frankrijk die tevens tot één van de snelst groeiende rassen behoort. Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan hun typische crème-witte vacht, kleine kop en breed voorhoofd. De dieren hebben in verhouding tot het beendergestel veel vlees en maar weinig vet. Het vlees is stevig, zeer sappig, heel smakelijk en gewaardeerd over heel de wereld.
Salers - Dit ras behoort tot één van de meest karaktervolle Franse rassen, afkomstig uit het Centraal Massief (Cantal/Auvergnestreek). Hun krullende vacht is mahonie rood en door de vele beweging naar het zoeken van natuurlijke voeding, hebben ze goed ontwikkelde spieren. Dit geeft heel intens vlees, vetarm maar met een volle, diepe vleessmaak. Rijping van het vlees is aangewezen om een nog intensere smaak te bekomen.
Blonde d’aquitaine - Nationaal en internationaal staan de runderen volop in de belangstelling. En dat terwijl het een relatief jong ras is, dat pas sinds 1963 zijn eigen stamboek heeft. Het ras vindt zijn oorsprong in het zuidwesten van de Franse regio Acquitaine en is ontstaan door een samenvoeging van drie onderrassen: Blonde der Pyreneeën, de Garonnaise des Gôteaux en de Garonnaise des Plaines. Het ras staat gekend voor hun robuustheid, hun goede moedereigenschappen en de productie van hoog kwalitatief vlees: mals, fijndradig, smaakvol, mager en cholesterolarm.
[ Ontdek ons gevarieerd aanbod in rundvlees ]
GOOD MEAT BRENGT VRAAG & AANBOD BIJ ELKAAR
Good Meat nv/sa, Venecolaan 28, B-9880 Aalter | T +32(0)2 245 46 47 | F +32(0)2 216 82 86 info@goodmeat.be | www.goodmeat.be | BTW-TVA BE0421 252 588
RUNDVLEES +32(0)2 245 46 47 HOME