Good Meat, specialist in import, selectie, portionering en verkoop van kwaliteitsvlees biedt zijn klanten een uitgebreid assortiment van (h)eerlijk rundsvlees van hoge kwaliteit. Verpakt als technisch deel, geportioneerd op maat of individueel verpakt in skin packs. Ons aanbod gaat eveneens met de 4 seizoenen mee!
Het   verhaal   gaat   meer   dan   10   jaar   terug   met   de   aankoop   van   1   stier   en   20   koeien   uit   Schotland. Ondertussen   is   dat   aantal   aangedikt   tot   200-tal   runderen   en   worden   ze   dagelijks   met   veel   liefde   en passie verzorgt door de familie Vanderhaeghe. Waarom het Aberdeen Angus ras? De   Aberdeen   Angus   is   geroemd   om   zijn   uitstekende   kwaliteit   door   de   specifieke   vleesmarmering.   Het vet   in   het   spiervlees   is   de   belangrijkste   drager   van   smaak.   En   dat   proef   je   terug   in   Angus   rundvlees! Bovendien    heeft    de    kwaliteit    van    het    vet    een    positieve    invloed    op    onze    gezondheid.    De    runderen worden gevoed met een grote variëteit aan kruiden- en grassoorten. Van   gras-gevoede   dieren   is   bekend   dat   deze   meer   Omega-3   en   Omega-6   vetzuren   bevatten   dan   dieren die gemest worden met brok. Het resultaat is een stuk vlees met karakter ! Bij Good Meat heeft u de keuze uit filet Pur, dunne lende, tussenrib, T-bone steak, côte à l’os en hamburger van het Belfurn Angus ras.
Irish Angus Het   Angusras   is   bij   oorsprong   een   Schots   ras,   ontstaan   in   de   streek   rond Aberdeen.   Vandaar   de   naam   Aberdeen   Angus.   Het   ras   wordt   echter   al meer   dan   150   jaar   ook   in   Ierland   gekweekt.   Dankzij   zijn   uitzonderlijke kwaliteit    behoort    Angus    met    recht    tot    de    beste    rundveerassen    ter wereld.   Angus   vlees   is   fijndradig,   mooi   gemarmerd   en   heeft   een   diepe rode   kleur.   Na   bereiding   blijft   het   vlees   mals   en   sappig.   Het   gitzwarte, karaktervolle   Angusras   staat   zonder   twijfel   garant   voor   een   bijzondere smaak!
Hereford Ierland Het   Herefordras   is   oorspronkelijk   afkomstig   uit   het   zuidwestelijke   deel van   Engeland   en   is   door   de   eeuwen   heen   uitgegroeid   tot   het   meest voorkomende    vleesveeras    ter    wereld.    Ons    Herefordvlees    komt    uit Ierland   waar   de   dieren   het   hele   jaar   buiten   kunnen   grazen.   Dat   vertaalt zich in hoogwaardig, smaakvol en mals vlees met een lichte marmering.
Belfurn Angus 100% raszuivere Aberdeen Angus rund gekweekt op eigen hoeve te Veurne
BELFURN ANGUS
IERSE SELECTIE
WEST-VLAAMS ROOD
SCHOTSE SELECTIE
Schotland   staat   sinds   jaar   en   dag   bekend   om zijn    superieure    kwaliteit    op    het    gebied    van rundvlees.    Ook    hier    primeert    “selectie    boven ras”    zodat    enkel    heerlijk,    succulent    vlees    de selectie haalt. Het   is   ook   in   Schotland   dat   de   roots   van   het Aberdeen   Angusras   liggen.   De   Angus   runderen grazen   er   lange   tijd   op   de   Schotse   Highlands   en tijdens      het      afmesten      worden      proteïnes gebruikt    afkomstig    uit    de    Whisky    stokerijen. Dat maakt de smaak absoluut uniek.
Zeldzaam   koeienras   dat   zijn   oorsprong   vond   in   het   Casselse   rode   vee.   Vroeger   werd   dit   rood   ras   als   dubbeldoeltype gebruikt   omwille   van   zijn   typische   melk-   en   vleeseigenschappen.   Na   WO   II   werd   het   ras   door   enkele   kwekers   uitsluitend   als vleestype   gebruikt.   Er   ontstond   een   echte   West-Vlaamse   specialiteit,   een   erkend   streekproduct   vermaard   om   zijn   smaak zowel   binnen   de   lokale   als   buitenlandse   gastronomie.   Het   donkere   kleur   van   het   vlees   heeft   een   fijne   vezel   en   is   zeer   mals. De   mooie   vetrand   aan   de   buitenkant   zorgt   voor   extra   smaak   tijdens   het      bakken,   maar   is   tevens   ideaal   voor   een   goede rijping van het vlees.
ZUID-AMERIKA SELECTIE
Argentijns   vlees   staat   bekend   om   zijn   uitstekende   smaak   en   vleeskwaliteit.   Het   klimaat   is   er   optimaal   en   de   runderen   kunnen   er   vrij grazen   op   de   uitgestrekte,   vruchtbare   "pampa's".   De   afwisselende   voeding   vertaalt   zich   in   zeer   kwalitatief   rundvlees   met   een unieke    en    geliefde    smaak.    Met    meer    dan    200    miljoen    runderen    is    Brazilië    dan    weer    het    land    met    's    werelds    grootste vleesproductie.
Onze Zuid-Amerikaanse selectie wordt voornamelijk geïmporteerd vanuit Argentinië, Brazilië en Uruguay.
Afhankelijk    van    de    streek    worden    er    verschillende    rassen gekweekt.   In   streken   om   en   bij   de   evenaar   grazen   meer   Indische rassen,   zoals   Nelore   en   Brahman   en   in   minder   warme   streken worden   meer   Brits-Franse   rassen   gebruikt.   De   diversiteit   aan rassen   en   aan   voeding   maakt   het   selectief   aankopen   een   must. Braziliaans   vlees   staat   voor   malsheid,   een   fijne   vleesstructuur, een    uitstekende    vlees-vetverhouding    en    bovenal    een    unieke smaak.
Selectie boven  ras!
SPAANSE SELECTIE
Rubia   Gallega    is   een   typisch   Spaans   ras   uit   de   streek   Galicië.   De   runderen   leveren   vlees   met   een   fijne   vetdooradering   en   een bijzondere, geconcentreerde smaak. Dat komt door de specifieke combinatie van ras, levenswijze en ouderdom van de dieren.
De    dieren    zijn    uitstekend    opgewassen    tegen    het    Atlantische klimaat   en   voeden   zich   het   hele   jaar   door   met   gras.   klaver   en kruiden.    Het    bezorgt    het    vlees    de    zeer    kruidige,    ietwat    zilte smaak.    Bovendien    worden    de    runderen    vaak    op    late    leeftijd geslacht     wat     de     marmering     ten     goede     komt.     Een     ware smaaksensatie voor liefhebbers! Good Meat levert enkel de lendes van dit ras.
FRANSE SELECTIE
OUR BEEF SELECTION
Consumenten zijn op zoek naar steeds meer authentieke, smaakvolle producten met een eigen verhaal.  Er wordt niet zomaar meer over rundvlees gesproken maar over diverse rassen. Men kiest voor producten met meer smaak en superieure kwaliteit.
Holstein-Friesian Het   zwartbonte   melkras   Holstein-Friesian   levert   niet   alleen   melk   maar ook     ontzettend     lekker     vlees.     Het     ras     komt     oorspronkelijk     uit Nederland    maar    is    intussen    het    meest    verspreide    melkras.    De runderen   worden   op   latere   leeftijd   afgemest   waarna   enkel   de   beste delen    versneden    worden.    Slechts    een    klein    percentage    komt    voor selectie    in    aanmerking    en    dat    is    afhankelijk    van    de    vorm    en    het vetgehalte.   Het   vlees   is   superieur   na   rijping   omdat   dan   de   smaken   nog intenser   worden.   Het   is   dan   ook   extra   mals   en   sappig.   Een   revelatie voor vleesliefhebbers en- kenners!
from all over the world
Charolais   -   Het   belangrijkste   vleesras   in   Frankrijk   die   tevens tot    één    van    de    snelst    groeiende    rassen    behoort.    Ze    zijn gemakkelijk    te    herkennen    aan    hun    typische    crème-witte vacht,   kleine   kop   en   breed   voorhoofd.   De   dieren   hebben   in verhouding   tot   het   beendergestel   veel   vlees   en   maar   weinig vet.    Het    vlees    is    stevig,    zeer    sappig,    heel    smakelijk    en gewaardeerd over heel de wereld.  
Salers    -    Dit    ras    behoort    tot    één    van    de    meest karaktervolle     Franse     rassen,     afkomstig     uit     het Centraal      Massief      (Cantal/Auvergnestreek).      Hun krullende   vacht   is   mahonie   rood   en   door   de   vele beweging   naar   het   zoeken   van   natuurlijke   voeding, hebben   ze   goed   ontwikkelde   spieren.   Dit   geeft   heel intens    vlees,    vetarm    maar    met    een    volle,    diepe vleessmaak.   Rijping   van   het   vlees   is   aangewezen om een nog intensere smaak te bekomen.
Blonde    d’aquitaine    -    Nationaal    en    internationaal staan   de   runderen   volop   in   de   belangstelling.   En   dat terwijl   het   een   relatief   jong   ras   is,   dat   pas   sinds   1963 zijn    eigen    stamboek    heeft.    Het    ras    vindt    zijn oorsprong   in   het   zuidwesten   van   de   Franse   regio Acquitaine   en   is   ontstaan   door   een   samenvoeging van    drie    onderrassen:    Blonde    der    Pyreneeën,    de Garonnaise    des    Gôteaux    en    de    Garonnaise    des Plaines.   Het   ras   staat   gekend   voor   hun   robuustheid, hun   goede   moedereigenschappen   en   de   productie van     hoog     kwalitatief     vlees:     mals,     fijndradig, smaakvol, mager en cholesterolarm.
[ Ontdek ons gevarieerd aanbod in rundvlees ]
GOOD MEAT BRENGT VRAAG & AANBOD BIJ ELKAAR
Good Meat nv/sa,  Venecolaan 28,  B-9880 Aalter  |  T +32(0)2 245 46 47  |  F +32(0)2 216 82 86  info@goodmeat.be  |  www.goodmeat.be  |  BTW-TVA BE0421 252 588
RUNDVLEES +32(0)2 245 46 47 HOME